Możliwości kształcenia w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego
R1ChnAGLjAQ7Y
R1DfKW7qHs2aB
Podczas kształcenia w zawodzie uczeń zdobywa umiejętności praktyczne m.in. w warsztatach szkolnych, centrach kształcenia zawodowego, a także w zakładach przetwórstwa mleczarskiego, w których może odbywać praktyczną naukę zawodu, oraz w innych podmiotach stanowiących potencjalne miejsce zatrudnia absolwentów szkół kształcących w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego.
Uczniowie w trakcie nauki przystępują do egzaminu zawodowego zarówno z kwalifikacji SPC.02. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń, jak i z kwalifikacji SPC.06. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich. Po zdanym egzaminie zawodowym w zakresie wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego oraz po uzyskaniu wykształcenia średniego uczniowie uzyskują dyplom zawodowy w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego.
RqApsbjh5MCSm
Ilustracja interaktywna przedstawia mapę szkół prowadzących kształcenie w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego w roku szkolnym 2022, 2023 Na mapie znajdują się punkty interaktywne, po kliknięciu których pojawia się ramka z tekstem.
Szkoły kształcące w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego: