Aktualne zapotrzebowanie na pracowników w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego można sprawdzić w przygotowywanej corocznie prognozie zapotrzebowania na pracowników w zawodach szkolnictwa branżowego na krajowym i wojewódzkim rynku pracy.

ROEaoVfQT3ovl
Źródło: GroMar Sp. z o. o., Przyprawione sery, licencja: CC BY-SA 3.0.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego może podejmować pracę w różnorodnych miejscach, takich jak:

  • zakłady przetwórstwa mleczarskiego,

  • magazyny i centra dystrybucyjne artykułów spożywczych.

Ponadto może:

R1FXsunmjZdwC

Ponadto może:

Otworzyć własną firmę:

  • możliwość prowadzenia własnej działalności gospodarczej w branży mleczarskiej.

Doskonalić umiejętności:

  • uczestnicząc w branżowych szkoleniach, konferencjach i warsztatach tematycznych, np. z zakresu produkcji wyrobów mleczarskich.

Zdobywać nowe uprawnienia:

  • prawo jazdy kat. B,

  • uprawnienia do użytkowania wózków widłowych.

Dalej kształcić się:

  • poprzez udział w kwalifikacyjnych kursach zawodowych o charakterze pokrewnym, np. z zakresu kwalifikacji SPC.07. Organizowanie i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych, uzyskując tytuł technika technologii żywności.

Informacje o corocznej prognozie zapotrzebowania na pracowników w zawodzie fotograf na krajowym i wojewódzkim rynku pracy można znaleźć na stronie internetowej MEN.

Informacje o corocznej prognozie zapotrzebowania na pracowników w zawodzie fotograf na krajowym i wojewódzkim rynku pracy można znaleźć na stronie internetowej MEN. Link do strony.