Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do EPUB Pobierz materiał do MOBI Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki

Zastosowanie promieniotwórczości w przemyśle spożywczym

Polecenie 1

Obejrzyj film - posłuchaj rozmowy Angeliki Tefelskiej z dr Holgerem Tietze‑Jaensch z ESS (European Spallation Source) na temat zastosowania promieniotwórczości w przemyśle spożywczym. Następnie wykonaj polecenia.

Posłuchaj rozmowy Angeliki Tefelskiej z dr Holgerem Tietze‑Jaensch z ESS (European Spallation Source) na temat zastosowania promieniotwórczości w przemyśle spożywczym. Następnie wykonaj polecenia.

R2bKCWzSKpsJO
Wysłuchaj wywiadu w języku angielskim lub w ścieżce alternatywnej tłumaczenia na język polski.

Poniżej wersja filmu z napisami w języku polskim.

R8YhB1sHj6zQZ
Wysłuchaj wywiadu w języku angielskim lub w ścieżce alternatywnej tłumaczenia na język polski.
Polecenie 2
R2XnVRgo83pWp
Dr Holger Tietze-Jaensch mówił o radiacyjnej konserwacji żywności metodą naświetlania jej: Możliwe odpowiedzi: 1. promieniowaniem gamma, 2. promieniowaniem rentgenowskim, 3. przyspieszoną w akceleratorze wiązką elektronów
Polecenie 3

W jakim celu stosuje się radiacyjną konserwację żywności?

uzupełnij treść