Zastosowanie promieniotwórczości w przemyśle spożywczym
Polecenie 1
Obejrzyj film - posłuchaj rozmowy Angeliki Tefelskiej z dr Holgerem Tietze‑Jaensch z ESS (European Spallation Source) na temat zastosowania promieniotwórczości w przemyśle spożywczym. Następnie wykonaj polecenia.
Posłuchaj rozmowy Angeliki Tefelskiej z dr Holgerem Tietze‑Jaensch z ESS (European Spallation Source) na temat zastosowania promieniotwórczości w przemyśle spożywczym. Następnie wykonaj polecenia.
R2bKCWzSKpsJO
Poniżej wersja filmu z napisami w języku polskim.
R8YhB1sHj6zQZ
Polecenie 2
R2XnVRgo83pWp
Polecenie 3
W jakim celu stosuje się radiacyjną konserwację żywności?
Radiacyjna konserwacja żywności ma na celu wydłużenie przydatności żywności do spożycia, jak i sterylizację żywności, mięs i ryb w celu pozbycia się chorobotwórczych mikroorganizmów.