Rozrost i wypiek kęsów ciasta oraz dystrybucja wyrobów
SPC.03 Produkcja wyrobów piekarskich - Piekarz 751204 i Technik technologii żywności 314403
Interaktywne materiały sprawdzające
11
Pokaż ćwiczenia:
11
1. Kształtowanie i rozrost kęsów ciasta - test sprawdzający
1. Kształtowanie i rozrost kęsów ciasta - test sprawdzający3D11dRGP0U
1
3Test jednokrotnego wyboru101595Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego testu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący kształtowania i rozrostu kęsów ciasta. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na większość pytań. Wróć do materiału, który dotyczy zagadnień związanych z kształtowaniem i rozrostem kęsów ciasta i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Spróbuj ponownie rozwiązać test, a na pewno się uda. Powodzenia!
Test
Test jednokrotnego wyboru
Rozwiąż test jednokrotnego wyboru, zaznaczając poprawną odpowiedź spośród podanych.
Liczba pytań:
10
Limit czasu:
15 min
Pozostało prób:
1/1
Twój ostatni wynik:
-
Test jednokrotnego wyboru
Pytanie
1/10
Pozostało czasu
0:00
Twój ostatni wynik
-
Kształtowanie kęsów ciasta ma za zadanie
Rozrost słaby ma miejsce w przypadku, kiedy kęs ciasta
Kiedy kęsy ciasta rozrastające się na desce rozrostowej lub w koszyczkach czy formach przylegają do nich całą swoją powierzchnią, a ich górna powierzchnia jest płaska, to wówczas mówimy o rozroście
Ukształtowane kęsy ciasta są poddawane spulchnianiu podczas rozrostu
Usunięciu nagromadzonego podczas fermentacji dwutlenku węgla służy
Rozrost końcowy kęsów ciasta pszennego trwa około
Rozrost końcowy kęsów ciasta żytniego trwa nie więcej niż
W małym piekarniach rzemieślniczych rozrost końcowy jest prowadzony na ustawionych blisko pieca
Zabieg uszlachetniający wykonywany po rozroście kęsa ciasta to
Aby przeciwdziałać deformacji w pierwszej fazie wypieku, bezpośrednio przed załadowaniem do pieca, kęsy są