E-materiały do kształcenia zawodowego

Rozrost i wypiek kęsów ciasta oraz dystrybucja wyrobów

SPC.03 Produkcja wyrobów piekarskich - Piekarz 751204 i Technik technologii żywności 314403

Interaktywne materiały sprawdzające

11
Pokaż ćwiczenia:
11
1. Kształtowanie i rozrost kęsów ciasta - test sprawdzający3D11dRGP0U
1
3Test jednokrotnego wyboru101595Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego testu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący kształtowania i rozrostu kęsów ciasta. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na większość pytań. Wróć do materiału, który dotyczy zagadnień związanych z kształtowaniem i rozrostem kęsów ciasta i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Spróbuj ponownie rozwiązać test, a na pewno się uda. Powodzenia!
Test

Test jednokrotnego wyboru

Rozwiąż test jednokrotnego wyboru, zaznaczając poprawną odpowiedź spośród podanych.

Liczba pytań:
10
Limit czasu:
15 min
Twój ostatni wynik:
-
2. Kołyskowa komora rozrostowa1D11dRGP0U
R1CswySNVpeav1
Uzupełnij luki w zdaniach, wybierając poprawne wyrażenia spośród znajdujących się pod tekstem dotyczącym kołyskowej komory rozrostowej.
3. Etapy przygotowania procesu wypieku pieczywa2D15IvlANf
R1GPR9MNl32CX2
Wersja alternatywna ćwiczenia: Elementy do uszeregowania:
4. Parametry wypieku chleba pszennego, żytniego i mieszanego3D15IvlANf
R1HEXA9iVHIYv3
Do każdego rodzaju pieczywa, poprzez przeciągnięcie, przyporządkuj odpowiednie parametry jego wypieku.
5. Działy piekarni i wykonywane w nich czynności2DnVjoQ0cc
R1YnJGlRwU7p52
Spośród podanych do wyboru, zaznacz poprawne wyrażenia w tekście dotyczącym działów piekarni oraz wykonywanych w nich czynności.
6. Konfekcjonowanie i etykietowanie pieczywa w piekarni3DnVjoQ0cc
Rzjr2YeOdKyei3
Oceń prawdziwość podanych zdań. Zaznacz Prawda, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub Fałsz – jeśli jest fałszywe.
7. Wady pieczywa pszennego, żytniego i mieszanego1Dh6e2Hm0X
R1bf87SHhGY9J1
Połącz w pary wady kształtu pieczywa, małej objętości bochenka i wady skórki z możliwymi przyczynami ich wystąpienia.
1
Materiały powiązane