E-materiały do kształcenia zawodowego

Park maszynowy piekarni

SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich - Piekarz 751204 i Technik technologii żywności 314403

Linie technologiczne produkcji wyrobów piekarskich

SEKWENCJE FILMOWE

Spis treści

Spis treści

  1. Linia technologiczna do produkcji bułekLinia technologiczna do produkcji bułek

  2. Linia technologiczna do produkcji chlebaLinia technologiczna do produkcji chleba

  3. Linia technologiczna do produkcji wyrobów specjalnych – pieczywa chrupkiegoLinia technologiczna do produkcji wyrobów specjalnych – pieczywa chrupkiego

  4. Linia technologiczna do produkcji wyrobów dietetycznych – chleba bezglutenowegoLinia technologiczna do produkcji wyrobów dietetycznych – chleba bezglutenowego

  5. Zadania zawodowe oraz cechy charakteru, osobowości lub kompetencji piekarzaZadania zawodowe oraz cechy charakteru, osobowości lub kompetencji piekarza

1

1. Linia technologiczna do produkcji bułek

RfVxcSpQF2RBh
Film nawiązujący do treści materiału
Ry0jc0AjGDwjw
Ćwiczenie 1
Dokończ odpowiedź zaznaczając wszystkie poprawne odpowiedzi spośród podanych.

Linia technologiczna do produkcji bułek może składać się m.in. z 

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

2

2. Linia technologiczna do produkcji chleba

RW62nla01pl9r
Film nawiązujący do treści materiału
RsWv6b2qz51zo
Ćwiczenie 2
Uzupełnij luki w zdaniach wybierając w poprawnej kolejności wyrazy znajdujące się pod tekstem dotyczącym etapu produkcji chleba w linii technologicznej do produkcji chleba.

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

3

3. Linia technologiczna do produkcji wyrobów specjalnych – pieczywa chrupkiego

RyxT0svsvAHC0
Film nawiązujący do treści materiału
RI3LrQLFXtzEC
Ćwiczenie 3
Uzupełnij luki w zdaniach wybierając w poprawnej kolejności wyrazy znajdujące się pod tekstem dotyczącym produkcji pieczywa chrupkiego z zastosowaniem ekstruzji gorącej.

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

4

4. Linia technologiczna do produkcji wyrobów dietetycznych – chleba bezglutenowego

R1KnIKSgASVHe
Film nawiązujący do treści materiału
ROi8HLILzINHz
Ćwiczenie 4
Spośród wymienionych poniżej składników, wybierz i przeciągnij te, które służą do produkcji chleba skrobiowego bezglutenowego.

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

5

5. Zadania zawodowe oraz cechy charakteru, osobowości lub kompetencji piekarza

RPB0OGRafEI0v
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Powiązane ćwiczenia

1
Materiały powiązane