Technik technologii żywienia w swojej pracy wykorzystuje różnorodne narzędzia i przyrządy pomiarowe

Galeria przedstawia narzędzia wykorzystywane w pracy technika technologii żywności.

Pierwsze zdjęcie przedstawia mężczyznę wyjmującego drewnianą łopatą upieczone bułki z pieca cukierniczego. Mężczyzna ma na sobie strój roboczy, fartuch oraz nakrycie głowy

Drugie zdjęcie przedstawia miesiarkę, czyli robota kuchennego do wyrabiania ciast. Robot jest koloru żółtego. Składa się z okrągłej miski, końcówki mieszającej oraz obudowy z napędem.

Trzecie zdjęcie przedstawia dwie szklane kolby laboratoryjne, do których skapuje żółty płyn. Kolby mają zaokrąglony kształt.

Czwarte zdjęcie przedstawia wilka do mięsa, czyli metalową maszynkę służącą do mielenia mięsa. Obok wilka znajduje się pracownik w czerwonym fartuchu, który wkłada mięso do maszyny i wyjmuje zmielone fragmenty.

Piąte zdjęcie przedstawia wirówkę Gerbera. Jest to urządzenie składające się z okrągłych elementów z otworami na probówki.

Szóste zdjęcie przedstawia wirówkę Gerbera. Jest to urządzenie składające się z okrągłych elementów z otworami na probówki. Obok urządzenia znajduje się pracownik w stroju ochronnym i rękawiczkach, który trzyma w dłoni probówkę.

Siódme zdjęcie przedstawia kobietę w średnim wieku korzystającą z polarymetru. Jest to urządzenie wyposażone w soczewkę powiększającą umożliwiającą przeprowadzenie potrzebnych obserwacji.

Ósme zdjęcie przedstawia szklane naczynka laboratoryjne . Są to trzy kolby stożkowej z miarką na bokach.

Dziewiąte zdjęcie przedstawia zestaw do miareczkowania. Na stole znajdują się szklane naczynia laboratoryjne, takie jak probówki, zlewki, kolby stożkowe oraz stojaki umożliwiające ich przymocowanie probówek na odpowiedniej wysokości.

Dziesiąte zdjęcie przedstawia aeometr. Jest to podłużni, wąski, szklany przyrząd zakończony z jednej strony zakończony otworem. Druga końcówka przyrządu wykonana jest z gumy.