Technik technologii żywienia, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:

  • w pomieszczeniach zamkniętych budynków laboratoryjnych, biurach, halach produkcyjnych

    REEf000dXFm2n
    Źródło: Laboratorium, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • samodzielnie lub w zespole

    R15d55z3QXumq
    Źródło: Badania próbek, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w pozycji stojącej lub dostosowanej do warunków miejsca wykonywania obowiązków

    RJTsCcarWQilD
    Źródło: Badanie żywności, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności od miejsca zatrudnienia)

    RWDmGAPXXUM0H
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., Czas pracy, dostępny w internecie: www.unsplash.com, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w kontakcie z klientem

    R1byB7n0AeXka
    Źródło: Kontakt z klientem, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • wykorzystując specjalistyczne narzędzia oraz przyrządy wykorzystywane w procesach przetwórstwa żywności

    Rct8nlSNxjHn2
    Źródło: Robot kuchenny, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w środowisku narażonym na hałas, zmienną temperaturę oraz wilgoć

    R1ROdfyMJDpzG
    Źródło: Badanie w zakładzie, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.