Warunki pracy
Technik technologii żywienia, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:
w pomieszczeniach zamkniętych budynków laboratoryjnych, biurach, halach produkcyjnych
REEf000dXFm2n Źródło: Laboratorium, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.samodzielnie lub w zespole
R15d55z3QXumq Źródło: Badania próbek, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w pozycji stojącej lub dostosowanej do warunków miejsca wykonywania obowiązków
RJTsCcarWQilD Źródło: Badanie żywności, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności od miejsca zatrudnienia)
RWDmGAPXXUM0H Źródło: GroMar Sp. z o.o., Czas pracy, dostępny w internecie: www.unsplash.com, licencja: CC BY-SA 3.0.w kontakcie z klientem
R1byB7n0AeXka Źródło: Kontakt z klientem, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.wykorzystując specjalistyczne narzędzia oraz przyrządy wykorzystywane w procesach przetwórstwa żywności
Rct8nlSNxjHn2 Źródło: Robot kuchenny, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w środowisku narażonym na hałas, zmienną temperaturę oraz wilgoć
R1ROdfyMJDpzG Źródło: Badanie w zakładzie, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.