Narzędzia
Cukiernik w swojej pracy wykorzystuje różnorodne narzędzia i urządzenia:
Galeria przedstawia różnorodne narzędzia i urządzenia używane przez cukiernika.
Pierwsze zdjęcie przedstawia talerz, na którym znajdują się trzy worki cukiernicze z zamocowanymi metalowymi końcówkami. Jeden z worków wypełniony jest jasną masą, drugi ciemną, prawdopodobnie czekoladową.
Drugie zdjęcie przedstawia przedstawia metalowy wózek transportowy z półkami, na których ułożone są różne rodzaje pączków. Na półkach widzimy pączki z jasnym i ciemnym lukrem, a także czymś posypane.
Trzecie zdjęcie przedstawia foremki do babeczek umieszczone na białym tle. Foremki mają zaokrąglony kształt, z falistymi brzegami, i są wykonane z metalu. W jednej z nich widać surowe ciasto przygotowane do pieczenia.
Czwarte zdjęcie przedstawia zielony mikser planetarny z metalową misą.
Piąte zdjęcie przedstawia dwie metalowe rózgi kuchenne z długimi uchwytami.
Szóste zdjęcie przedstawia metalowe tylki cukiernicze, każda z nich o innym rozmiarze i kształcie.
Siódme zdjęcie przedstawia drewniany wałek kuchenny.
Ósme zdjęcie przedstawia różową masę cukierniczą wylaną w kształcie małych krążków na silikonowej macie do makaroników. Mata jest położona na czarnej blasze do pieczenia i ma wyraźnie zaznaczone miejsca, gdzie należy wylać ciasto.
Dziewiąte zdjęcie przedstawia cukiernika ubranego w biały fartuch. Mężczyzna posługuje się żółtym skrobakiem cukierniczym do rozprowadzania płynnej, błyszczącej czekolady na płaskim, białym blacie. Czekolada jest rozsmarowywana w szerokie, nieregularne pasy.
Dziesiąte zdjęcie przedstawia trzypoziomową etażerkę, na której ustawiono wiele małych deserów. Etażerka wykonana jest z metalu o złotej barwie, a każdy z jej poziomów to okrągła taca, z największą na dole i stopniowo mniejszymi ku górze. Na każdej tacy umieszczono czekoladowe babeczki, które są ozdobione przez kolorowe dodatki, prawdopodobnie owoce, krem i posypkę.