E-materiały do kształcenia zawodowego

Dobór urządzeń do obróbki cieplnej

HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań - Kucharz 512001 oraz Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404

Netografia i bibliografia

Netografia

  • N1 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Wyposażenie gastronomii Krosno MP Gastro, Piece konwekcyjno-parowe Krosno, http://www.wyposazeniegastronomii.krosno.pozkom.pl/wyposazenie-gastronomi-krosno/piece-konwekcyjno-parowe-krosno.html [dostęp 22.08.2022].

  • N2 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastronet24.pl Wyposażenie gastronomii, Obróbka termiczna. Urządzenia gastronomiczne do obróbki termicznej, https://gastronet24.pl/12670-obrobka-termiczna [dostęp 22.08.2022].

  • N3 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Iglo mirex Profesjonalne wyposażenie gastronomiczne, Urządzenia do obróbki termicznej, http://www.iglomirex.pl/category/urzadzenia-do-obrobki-termicznej [dostęp 22.08.2022].

  • N4 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastromaster www.goga-gastro.pl Kompleksowe wyposażenie dla gastronomii, Obróbka termiczna, https://www.goga-gastro.pl/category/obrobka-termiczna [dostęp 22.08.2022].

  • N6 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa GastroChef, Urządzenia do obróbki termicznej w gastronomii – profesjonalne wyposażenie do każdego lokalu, https://gastrochef.pl/blog/urzadzenia-do-obrobki-termicznej-w-gastronomii-profesjonalne-wyposazenie-do-kazdego-lokalu [dostęp 22.08.2022].

  • N7 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastro planeta, Obróbka termiczna w gastronomii – rodzaje obróbki cieplnej, https://gastroplaneta.pl/pl/blog/Obrobka-termiczna-w-gastronomii-rodzaje-obrobki-cieplnej/36 [dostęp 22.08.2022].

  • N8 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Kromet, Małe urządzenia do obróbki cieplnej, https://www.kromet.com.pl/kategoria-produktu/male-urzadzenia-do-obrobki-cieplnej/ [dostęp 22.08.2022].

Bibliografia

  • Longina Borkowicz, Pracownia gastronomiczna, cz. 1. Repetytorium. Ćwiczenia praktyczne, Format‑AB, Warszawa 2020.

  • Anna Derbis, Lidia Linka, Żywienie i usługi gastronomiczne cz. IV Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii, Format‑AB, Warszawa 2017.

  • Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz, Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii, WSiP, Warszawa 2014.

  • Anna Kmiołek‑Gizara, Repetytorium + Testy, Kwalifikacja TG.07/HGT.02, WSiP, Warszawa 2019.

  • Małgorzata Konarzewska, Ewa Lada, Barbara Zielonka, Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych, REA, Warszawa 2004.

  • Marzanna Zienkiewicz, Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Wyposażenie zakładów gastronomicznych, WSiP, Warszawa 2019.