Netografia i bibliografia
Netografia
Źródło: dostępny w internecie: Serwis internetowy youtube, film Sztuka Mieszania, Jak używać SHAKERA? Wszystko o wstrząsaniu! Techniki barmańskie, odc. 14, https://www.youtube.com/watch?v=4UHILuEmisQ [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Serwis internetowy youtube, film Mój Bar, Wstrząsanie - podstawy tworzenia drinków, https://www.youtube.com/watch?v=rkSynLa51tg [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Poradnik restauratora, www.poradnikrestauratora.com [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Portal gastronomiczny Gastrona.pl, www.gastrona.pl/art/article_4936.php [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastromania.pl, Kieliszki szklane w gastronomii, https://gastromania.pl/klieliszki-szklane.html [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa International Bartenders Association, https://iba-world.com [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa pisma biznesu gastronomicznego, Restauracja, www.e-restauracja.com [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Polish Bartenders Association, http://www.spb-pba.org.pl/ [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Mój Bar, Wstęp do miksologii, czyli podstawy robienia drinków, https://www.mojbar.pl/wstep-do-miksologii-czyli-podstawy-robienia-drinkow/ [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Poradnik Restauratora, www.poradnikrestauratora.com [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Serwis restaurator, https://restaurator.pl [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastromania.pl, https://gastromania.pl/ [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Mój Bar, Angelika Leśniewicz, Czym są złote proporcje i miary barowe w drinkach? Dlaczego warto się ich trzymać? Co to jest dash, uncja, pinta, kwarta i galon?, https://www.mojbar.pl/proporcje-i-miary-barowe-w-drinkach-co-to-jest-dash-uncja-pinta-kwarta-i-galon/ [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Moje-Drinki.pl Promujemy kulturę picia alkoholu, Z sekretów barmana- Techniki barmańskie, https://moje-drinki.pl/sekretow-barmana-techniki-barmanskie/ [dostęp 21.10.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Stalgast. Ekspert gastronomiczny, Wyposażenie barowe, https://stalgast.com/wyposazenie-barowe [dostęp 21.10.2021].
Bibliografia
Otto Arera, Szkoła barmanów SHAKE IT, REA, Warszawa 2007.
Peter Bohrmann, Leksykon 1444 napojów mieszanych, Oficyna Wydawnicza „KALLIOPE”, Warszawa 1993.
Maria Costantino, Koktajle ponad 200 drinków, Oficyna Wydawnicza Delta W‑Z, Warszawa 2003.
Anna Gorobika, Sporządzanie i podawanie napojów zimnych oraz gorących 512[02].Z2.08. Poradnik dla ucznia, Instytut Technologii Eksploatacji – Państwowy Instytut Badawczy Radom 2007.
Danuta Ławniczak, Renata Szajna, Obsługa kelnerska. Podręcznik część 2, WSiP, Warszawa 2014.
Zdzisław T. Nowicki, Nowe vademecum barmana, GALION, Gdynia 2000.
Mardee Haidin Regan, Przewodnik barmana. Sekrety przyrządzania drinków i koktajli, Bauer‑Weltbild Media, Warszawa 2008.
Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja, Obsługa gości (konsumentów) część 2, REA, Warszawa 2009.