Barman, czyli jak sporządzać i podawać drinki (sztuka barmańska)

Kształcenie zawodowe
Kategorie
branża hotelarsko-gastronomiczno-turystyczna
Udostępnij

E‑ZASÓB Zawód barman, czyli jak sporządzać i podawać drinki (sztuka barmańska) dla kwalifikacji HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich w zawodach Kelner 513101, Technik usług kelnerskich 513102

Katarzyna Durczyńska

Bibliografia:

  • Źródło: Anna Gorobika, Sporządzanie i podawanie napojów zimnych oraz gorących 512[02].Z2.08. Poradnik dla ucznia, Instytut Technologii Eksploatacji – Państwowy Instytut Badawczy Radom 2007.
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Stalgast. Ekspert gastronomiczny, Wyposażenie barowe, https://stalgast.com/wyposazenie-barowe [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Moje-Drinki.pl Promujemy kulturę picia alkoholu, Z sekretów barmana- Techniki barmańskie, https://moje-drinki.pl/sekretow-barmana-techniki-barmanskie/ [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Mój Bar, Angelika Leśniewicz, Czym są złote proporcje i miary barowe w drinkach? Dlaczego warto się ich trzymać? Co to jest dash, uncja, pinta, kwarta i galon?, https://www.mojbar.pl/proporcje-i-miary-barowe-w-drinkach-co-to-jest-dash-uncja-pinta-kwarta-i-galon/ [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastromania.pl, https://gastromania.pl/ [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Serwis restaurator, https://restaurator.pl [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Poradnik Restauratora, www.poradnikrestauratora.com [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Mój Bar, Wstęp do miksologii, czyli podstawy robienia drinków, https://www.mojbar.pl/wstep-do-miksologii-czyli-podstawy-robienia-drinkow/ [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Polish Bartenders Association, http://www.spb-pba.org.pl/ [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa pisma biznesu gastronomicznego, Restauracja, www.e-restauracja.com [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa International Bartenders Association, https://iba-world.com [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastromania.pl, Kieliszki szklane w gastronomii, https://gastromania.pl/klieliszki-szklane.html [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Portal gastronomiczny Gastrona.pl, www.gastrona.pl/art/article_4936.php [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Poradnik restauratora, www.poradnikrestauratora.com [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Serwis internetowy youtube, film Sztuka Mieszania, Jak używać SHAKERA? Wszystko o wstrząsaniu! Techniki barmańskie, odc. 14, https://www.youtube.com/watch?v=4UHILuEmisQ [dostęp 21.10.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Serwis internetowy youtube, film Mój Bar, Wstrząsanie - podstawy tworzenia drinków, https://www.youtube.com/watch?v=rkSynLa51tg [dostęp 21.10.2021].