Do baru dotarło zaopatrzenie. Wszystkie składniki napojów mieszanych należy uporządkować. Przydziel je do właściwych grup. Składniki główne/ bazowe Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Modyfikatory Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Bonifikatory Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Składniki dodatkowe Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Składniki szprycujące Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Przyprawy Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Składniki dekoracyjne Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Dodatki komplementarne Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach
Do baru dotarło zaopatrzenie. Wszystkie składniki napojów mieszanych należy uporządkować. Przydziel je do właściwych grup. Składniki główne/ bazowe Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Modyfikatory Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Bonifikatory Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Składniki dodatkowe Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Składniki szprycujące Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Przyprawy Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Składniki dekoracyjne Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach Dodatki komplementarne Możliwe odpowiedzi: 1. miód, 2. woda niegazowana, 3. cynamon, 4. zioła, 5. rurki (słomki), 6. rum, 7. woda sodowa, 8. wódki gorzkie typu anyżówka, 9. sól, 10. soki owocowe, 11. napoje typu Fanta, Coca Cola, 12. whiskey, 13. jaja, 14. whisky, 15. Campari Bitter, 16. sos Worcestershire, 17. wódka czysta, 18. gin, 19. tequila, 20. maraski, czyli wisienki koktajlowe, 21. oliwki, 22. sos Tabasco, 23. sos Tabasco, 24. papryka ostra, 25. świeże owoce, 26. syrop cukrowy, 27. armaniak, 28. kolorowe parasolki cocktailowe, 29. Orange Bitter, 30. wykałaczki, 31. śmietanka, 32. skórki z owoców cytrusowych w postaci wiórków lub spiralnie skręconych tzw. twistów, 33. wiosełka, 34. świeży seler naciowy, 35. Angostura Bitters, 36. soki owocowe, 37. szpadki w różnych kolorach