Urządzenia do obróbki wstępnej surowców
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań - Kucharz 512001, Technik żywienia usług gastronomicznych 343404
Netografia i bibliografia
Netografia
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa robin.pl, wyposażamy od 1992 roku z ofertą urządzeń do obróbki wstępnej surowców, https://robin.pl [dostęp 23.08.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastromania, strona z ofertą urządzeń do obróbki wstępnej surowców, https://gastromania.pl [dostęp 23.08.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa stalgast.com, strona z ofertą urządzeń do obróbki wstępnej surowców, www.stalgast.com [dostęp 23.08.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Hendi. Tools for Chefs, strona z ofertą urządzeń do dla szefów kuchni, www.hendi.pl [dostęp 23.08.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa gastrro.pl Blog gastronomiczny, Obróbka wstępna warzyw i owoców – kompletny przewodnik, https://www.gastrro.pl/blog/obrobka-wstepna-warzyw-i-owocow/ [dostęp 23.08.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Kanał Youtube.com, Hurtownia Gastronomiczna - EVA-TEC, Obieraczka Spomasz Nakło, https://www.youtube.com/watch?v=cHG-h3KsIh4 [dostęp 23.08.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Kanał Youtube.com, TheABMSA, Wyposażenie Sklepów - Krajalnica do wędlin, https://www.youtube.com/watch?v=XB2krbCDL6w [dostęp 23.08.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Kanał Youtube.com, MBRecycling SerwisAnt, Krajalnica Lozamet MKP-11.4, https://www.youtube.com/watch?v=01uD6QH76ic [dostęp 23.08.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Kanał Youtube.com, JACKOWSKI Sp. z o.o. Maszyny i Piece Piekarskie, Automatyczna krajalnica stołowa Jac Picomatic, https://www.youtube.com/watch?v=tplnrOXD0p4 [dostęp 23.08.2022].
Bibliografia
Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz, Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii, WSiP, Warszawa 2021.
Małgorzata Konarzewska, Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1, WSiP, Warszawa 2019.
Małgorzata Konarzewska, Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowanie i wydawanie dań, WSiP, Warszawa 2021.
Barbara Zielonka, Ewa Hanna Lada, Małgorzata Konarzewska, Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych. Podręcznik do zawodu kucharz małej gastronomii. Zasadnicza szkoła zawodowa, WSiP, Warszawa 2013.
Marzanna Zienkiewicz, Sporządzanie potraw i napojów. Część 1, WSiP, Warszawa 2018.
Marzanna Zienkiewicz, Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Wyposażenie zakładów gastronomicznych. Część 3. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne, WSiP, Warszawa 2021.