Netografia i bibliografia
Netografia
Źródło: Strona internetowa Almanach cukierniczo-piekarski, Dzielenie i kształtowanie ciast pszennych, http://www.mamz.pl/almanach/skrypty/2.prodpiek/9.html [dostęp 29.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Almanach cukierniczo-piekarski, Dzielenie i kształtowanie ciasta chlebowego, http://www.mamz.pl/almanach/skrypty/2.prodpiek/10.html [dostęp 29.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa czasopisma, Cukiernictwo i piekarstwo, https://cukiernictwoipiekarstwo.pl [dostęp 29.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa czasopisma, Przegląd piekarski i cukierniczy, http://ppic.pl/ [dostęp 29.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa ProfiPIEK, https://profipiek.pl [dostęp 29.11.2021 r.].
Źródło: Szymon Kąkol, Almanach piekarski., Materiały dydaktyczne dla ucznia i nauczyciela, http://www.mamz.pl/almanach/ [dostęp 29.11.2021 r.].
Bibliografia
Ewa Giemza, Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Podręcznik do nauki zawodu piekarz, technik technologii żywności. Szkoła ponadgimnazjalna, tom 3.2, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 2016.
Krystyna Jarosz, Magazynowanie surowców piekarskich. Podręcznik do nauki zawodu piekarz, technik technologii żywienia. Szkoła ponadgimnazjalna, tom 3.1, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 2016.
Krystyna Jarosz, Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. Podręcznik do nauki zawodu piekarz, technik technologii żywności, tom 3.3, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 2016.
Szymon Konkol, Almanach cukierniczo‑piekarski. Produkcja piekarska, tom 5, 2012.
Sylwia Łaba, Elżbieta Goryńska‑Goldmann, Poradnik dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w produkcji piekarsko‑cukierniczej, Instytut Ochrony Środowiska i Państwowy Instytut Badawczy, Warszawa 2020.
Piekarstwo i ciastkarstwo, red. Zygmunt Ambroziaka, Wydawnictwo Naukowo‑Techniczne, Warszawa 1998.
Aleksandra Raczkowska, Tomasz Rydzkowski, Analiza technik dzielenia i formowania kęsów ciasta chlebowego, Inżynieria i aparatura chemiczna nr 3, 2011, s. 69‑70.
Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności, red. Tadeusz Trziszka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław 2009.