Poniżej zostały przedstawione przykładowe plusy i minusy zawodu przetwórca mięsa. Zapoznaj się z nimi, a następnie przejdź do gry.
Plusy
zawód deficytowy i poszukiwany,
możliwość wykonywania pracy zgodnie z nowymi rozwiązaniami technologicznymi,
możliwość podejmowania pracy na różnorodnych stanowiskach w zakładzie przetwórstwa mięsnego,
możliwość rozwoju zawodowego,
możliwość założenia własnej działalności zawodowej w zakresie branży przetwórstwa mięsa.
Minusy
niekiedy praca wielozmianowa,
praca wykonywana najczęściej w pozycji stojącej i w ruchu,
specyfika środowiska miejsca pracy – obniżona temperatura i wysoka wilgotność.
Gra edukacyjna
W grze znajdują się stwierdzenia dotyczące pracy w zawodzie przetwórca mięsa. Do wyboru są dwie odpowiedzi: prawda lub fałsz. Zaznacz właściwą odpowiedź.