Plusy i minusy zawodu
Poniżej zostały przedstawione przykładowe plusy i minusy zawodu cukiernik.
Plusy
ciągłe zapotrzebowanie rynku pracy na cukierników,
możliwość połączenia pasji cukiernictwa z obowiązkami zawodowymi,
możliwość wykorzystania swoich talentów artystycznych i kreatywności,
brak monotonii pracy,
możliwość ciągłego doskonalenia technologii i receptur,
ciągły kontakt z klientem,
możliwość ciągłego doskonalenia zawodowego.
Minusy
praca w pozycji stojącej,
praca w wysokiej temperaturze powietrza i zapyleniu,
praca z systemie zmianowym, czasem w porze nocnej, w niedziele i święta,
konieczność przestrzegania procedur i zasad bezpieczeństwa i higieny pracy.
Gra edukacyjna
Po zapoznaniu się z rozdziałem „Plusy i minusy zawodu” zapraszamy do gry, która pozwoli Ci na utrwalenie swojej wiedzy dotyczącej zawodu cukiernik.
Ćwiczenia
Wykonaj poniższe ćwiczenia na podstawie wiadomości nabytych w tym materiale.