Podział produktów spożywczych ze względu na trwałość oraz zasady ich przechowywania. Skutki niewłaściwego magazynowania żywności
Interaktywne materiały sprawdzające
Rozmieszczanie surowców żywnościowych oraz wyrobów gotowych w magazynach
PROGRAM ĆWICZENIOWY DO PROJEKTOWANIA PRZEZ DOBIERANIE
Infografika – Podział produktów spożywczych ze względu na trwałość oraz zasady ich przechowywania. Skutki niewłaściwego magazynowania żywnościDlrW4DK48Infografika – Podział produktów spożywczych ze względu na trwałość oraz zasady ich przechowywania. Skutki niewłaściwego magazynowania żywności
Infografika – Podział produktów spożywczych ze względu na trwałość oraz zasady ich przechowywania. Skutki niewłaściwego magazynowania żywnościDlrW4DK48Infografika – Podział produktów spożywczych ze względu na trwałość oraz zasady ich przechowywania. Skutki niewłaściwego magazynowania żywności
Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie – „Rozmieszczanie surowców żywnościowych oraz wyrobów gotowych w magazynach” zawiera polecenie w formie pisemnej, jak również w formie audio.
Dla wygody korzystania z programu ćwiczeniowego należy kliknąć ikonę trybu pełnoekranowego, znajdującego się w prawym górnym rogu ekranu.
W górnej części ekranu, na żółtej belce, znajdują się dwa przyciski z dwoma poziomami trudności: „Łatwy” i „Trudny”. Użytkownik w dowolnej kolejności może wybrać jeden z nich. Po kliknięciu na któryś z przycisków, po lewej stronie ekranu pojawia się biblioteka, z której należy dobrać/zaznaczyć/przeciągnąć odpowiednie produkty/parametry dopasowane do wybranego uprzednio poziomu trudności. Do produktów/parametrów tych należą: surowce oraz magazyny.
Poniżej górnej belki znajduje się przycisk „Polecenie”, po kliknięciu na który pojawia się opis kolejnych kroków do wykonania.
Na dolnym pasku ekranu znajdują się ikony „Instrukcji” programu ćwiczeniowego zawierająca wszystkie instrukcje techniczne niezbędne do korzystania z programu ćwiczeniowego; ikona „Multimedia”, pod którą znajdują się odnośniki do konkretnych materiałów multimedialnych powiązanych tematycznie z programem ćwiczeniowym; oraz ikona „Lista kroków”, która w dowolnym momencie umożliwia zapisanie postępów pracy i pobranie pliku na komputer.
W dolnym pasku ekranu znajdują się także ikony, które umożliwiają zapisanie całej swojej pracy - ikona „Zapisz efekty pracy”; wykonanie zrzutu ekranu - ikona „Zrzut ekranu”; oraz ponownego wykonania ćwiczenia - ikona „Spróbuj ponownie”. Po wykonaniu zadania, niezależnie od uzyskanego wyniku, pojawi się informacja zwrotna.
W programie znajduje się również link do Infografiki.
W przypadku korzystania wyłącznie z klawiatury należy użyć poniższych klawiszy:
Tab - poruszanie się do przodu po elementach
Shift + Tab - poruszanie się do tyłu po elementach
Spacja - podnoszenie i upuszczanie elementów
Escape - anulowanie przeciągania
Strzałki - przenoszenie elementów do sąsiadujących stref upuszczania
Powiązane ćwiczenia
- 2. Rodzaje żywnościPołącz w pary tekst z ilustracjami2. Rodzaje żywności
R1VwWRkrJubUu1 Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie – Rozmieszczanie surowców żywnościowych oraz wyrobów gotowych w magazynachD7LlIrZB5Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie – Rozmieszczanie surowców żywnościowych oraz wyrobów gotowych w magazynach
R1VmalvU762LZ1 Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie – Rozmieszczanie surowców żywnościowych oraz wyrobów gotowych w magazynachD7LlIrZB5Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie – Rozmieszczanie surowców żywnościowych oraz wyrobów gotowych w magazynach