Warunki pracy
Technik technologii żywności, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:
w pomieszczeniach zamkniętych budynków laboratoryjnych, biurach, halach produkcyjnych
R10VJGc2LUWen
Źródło: Laboratorium, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.samodzielnie lub w zespole
R1cN3oS11xIt0
Źródło: Laboranci, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w pozycji stojącej lub dostosowanej do warunków miejsca wykonywania obowiązków
RsF2ZbthNMvm3
Źródło: Badania w laboratorium, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności od miejsca zatrudnienia)
RWDmGAPXXUM0H
Źródło: GroMar Sp. z o.o., Czas pracy, dostępny w internecie: www.unsplash.com, licencja: CC BY-SA 3.0.w kontakcie z klientem
RtXmDTqQl0n4m
Źródło: GroMar Sp. z o.o., Sprzedaż żywności, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.wykorzystując specjalistyczne narzędzia oraz przyrządy wykorzystywane w procesach przetwórstwa żywności
R1CTPMptwhYj2
Źródło: Badania laboratoryjne, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w środowisku narażonym na hałas, zmienną temperaturę oraz wilgoć
R1BOYeCiOsRz3
Źródło: Wzrost roślin, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.