Technik technologii żywności, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:

  • w pomieszczeniach zamkniętych budynków laboratoryjnych, biurach, halach produkcyjnych

    R10VJGc2LUWen
    Źródło: Laboratorium, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • samodzielnie lub w zespole

    R1cN3oS11xIt0
    Źródło: Laboranci, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w pozycji stojącej lub dostosowanej do warunków miejsca wykonywania obowiązków

    RsF2ZbthNMvm3
    Źródło: Badania w laboratorium, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności od miejsca zatrudnienia)

    RWDmGAPXXUM0H
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., Czas pracy, dostępny w internecie: www.unsplash.com, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w kontakcie z klientem

    RtXmDTqQl0n4m
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., Sprzedaż żywności, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • wykorzystując specjalistyczne narzędzia oraz przyrządy wykorzystywane w procesach przetwórstwa żywności

    R1CTPMptwhYj2
    Źródło: Badania laboratoryjne, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w środowisku narażonym na hałas, zmienną temperaturę oraz wilgoć

    R1BOYeCiOsRz3
    Źródło: Wzrost roślin, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.