Technik usług kelnerskich, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:

  • w pomieszczeniach zamkniętych budynków użyteczności publicznej, zazwyczaj klimatyzowanych,

    Ro8MVzkN5CpAa
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w otwartej przestrzeni,

    R2djgSWdopgoY
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w zmiennych warunkach atmosferycznych,

    R1ApdjStwyXB1
    Źródło: Kevin A. Travers, Stolik z krzesłami, dostępny w internecie: www.shutterstock.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w zespole,

    R1Q6QAoZ4APXZ
    Źródło: Lübna Abdullah, Kelnerzy w plenerze, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w pozycji stojącej,

    R1KHzaWFwxOE4
    Źródło: Ollyy, Barman przygotowujący drinka, dostępny w internecie: www.shutterstock.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności od miejsca zatrudnienia),

    RXdc1aWsuV36H
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w kontakcie z klientem,

    RvVC94VmRmkOp
    Źródło: Ollyy, Kelner przyjmuje zamówienie, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w środowisku narażonym na hałas.

    RtYgSa9VLX2T7
    Źródło: Autor nieznany, Mężczyzna krzyczący przez megafon, dostępny w internecie, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.