Przetwórca ryb, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:

  • w przedsiębiorstwach zajmujących się przetwórstwem rybnym, na specjalnej hali produkcyjnej

    R18zRW4mTMRZ5
    Praca w przedsiębiorstwie zajmującym się przetwórstwem rybnym
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., Praca w przedsiębiorstwie zajmującym się przetwórstwem rybnym, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • na lądzie lub pod pokładem statku

    R1a1IQBY0fxyq
    Praca na pokładzie statku
    Źródło: skagman, Trawler do połowu i przeróbki ryb bezpośrednio po złowieniu, dostępny w internecie: commons.wikimedia.org, licencja: CC BY 2.0.
  • w zmiennych warunkach atmosferycznych

    R1Mdli6TOU4Gw
    Praca w trudnych warunkach atmosferycznych
    Źródło: Torsten Dederichs, Duża fala na morzu, dostępny w internecie: unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • samodzielnie lub w zespole

    R1GF9mrzmgSUy
    Praca w zespole
    Źródło: Greg Hans, Obróbka ryb, dostępny w internecie: unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w pozycji stojącej

    R19nFDD8rkq5S
    Praca w pozycji stojącej
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., Praca w pozycji stojącej, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności od miejsca zatrudnienia)

    R1CGReGc0OfG5
    Źródło: edycja: GroMar Sp. z o.o., Czas pracy, dostępny w internecie: unsplash.com, pexels.com, pixabay.com, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • wykorzystując specjalistyczne narzędzia oraz przyrządy do przetwórstwa ryb

    RRqck9L6c6DC9
    Praca z wykorzystaniem specjalistycznych przyrządów
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., Praca z wykorzystaniem specjalistycznych przyrządów, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w środowisku narażonym na hałas

    R18uipWQ35sin
    Praca w hałasie
    Źródło: cotton studio, Sprzęt ochronny, dostępny w internecie: pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.