Netografia i bibliografia
Netografia
Źródło: dostępny w internecie: Szef Kuchni magazyn branży gastronomicznej, Granica kuchnia-kelner, czyli jak odpowiednio zaprojektować rozdzielnię kelnerską, https://www.szef-kuchni.com.pl/artyku%C5%82y/granica-kuchnia-kelner-czyli-jak-odpowiednio-zaprojektowac-rozdzielni%C4%99-kelnersk%C4%85 [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Serwis Wiedzy Biznesowej w Zarządzaniu Gastronomią, https://gastrowiedza.pl/ [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Technik hotelarstwa, https://www.slideshare.net/Pusiu99/technikhotelarstwa-34104-z206u [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa 1c1 dla gastronomii i hoteli, http://dla-gastronomii.pl [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa ESC S.A., Systemy dla gastronomii. Programy gastronomiczne i hotelowo-gastronomiczne, https://www.escsa.pl/systemy-dla-gastronomii [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa GastroWiedza.pl, Tabela Rozliczeń Kelnerów, https://gastrowiedza.pl/content/tabela-rozliczen-kelnerow [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Poradnik Przedsiębiorcy, Opodatkowanie napiwków - na czym polega rozliczenie z ich tytułu, https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-opodatkowanie-napiwkow-na-czym-polega-rozliczenie-z-ich-tytulu [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa FoodSoft, Oprogramowanie dla barów Fast Food, https://www.foodsoft.pl/oprogramowanie/oprogramowanie-dla-barow-fast-food/ [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Blog PosBistroblog, Opłaty za rezerwacje i napiwki doliczane do rachunków - czy to legalne?, https://posbistro.com/blog/pl/oplaty-rezerwacje-doliczanie-napiwkow-rachunkow-restauracji-legalne/ [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa gov.pl Serwis informacyjno-usługowy dla przedsiębiorcy, Wystawianie paragonów - o czym powinieneś wiedzieć, https://www.biznes.gov.pl/pl/portal/00266 [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa money.pl, Digitalizacja płatności wkracza na nowy poziom. Za kolację w restauracji zapłacimy smartfonem bez czekania na rachunek, https://www.money.pl/gospodarka/digitalizacja-platnosci-wkracza-na-nowy-poziom-za-kolacje-w-restauracji-zaplacimy-smartfonem-bez-czekania-na-rachunek-6704047223217056a.html [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Poradnik Przedsiębiorcy, Obowiązkowe płatności bezgotówkowe i terminale płatnicze połączone z kasą online, https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-obowiazkowe-platnosci-bezgotowkowe [dostęp 24.09.2021].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa marketing biznes, Nina Kinitz, RestBill. Czy aplikacja, która wyręczy kelnera w rozliczaniu rachunków przyspieszy digitalizację branży gastronomicznej?, https://marketingibiznes.pl/obsluga-klienta/restbill-innowacyjna-aplikacja-ktora-wyreczy-kelnera-w-rozliczaniu-rachunkow/ [dostęp 24.09.2021].
Bibliografia
Joanna Duda, Sebastian Krzywda, Obsługa konsumenta w hotelarstwie, Wydawnictwo REA, Warszawa 2007.
Ryszard Jargoń, Obsługa konsumenta. Cz. 2, WSiP, Warszawa 2000.
Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja, Obsługa gości (konsumentów), Wydawnictwo REA, Warszawa 2008.
Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja, Usługi kelnerskie, WSiP, Warszawa 2015.
Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Usługi gastronomiczne, WSiP, Warszawa 2020.
Zofia Mielczarczyk, Beata Urbańska, Gospodarka i rachunkowość w gastronomii, WSiP, Warszawa 2002.