Formy rozliczeń i płatności z gościem podczas wykonywania usług kelnerskich

Kształcenie zawodowe
Kategorie
branża hotelarsko-gastronomiczno-turystyczna
Udostępnij

E‑ZASÓB Formy rozliczeń i płatności z gościem podczas wykonywania usług kelnerskich dla kwalifikacji HGT.01. Wykonywanie usług kelnerskich wyodrębnionej w zawodach Kelner 513101 i Technik usług kelnerskich 513102

Katarzyna Durczyńska

Bibliografia:

  • Źródło: Marcin Kurek, Granica kuchnia-kelner, czyli jak odpowiednio zaprojektować rozdzielnię kelnerską, dostępny w internecie: https://www.szef-kuchni.com.pl/artyku%C5%82y/granica-kuchnia-kelner-czyli-jak-odpowiednio-zaprojektowac-rozdzielni%C4%99-kelnersk%C4%85 [dostęp 28.06.2021].
  • Źródło: Cezary Tarczyński, Rozliczanie kosztów pobytu gości w zakładzie hotelarskim, dostępny w internecie: https://www.slideshare.net/Pusiu99/technikhotelarstwa-34104-z206u [dostęp 28.06.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa marketing biznes, Nina Kinitz, RestBill. Czy aplikacja, która wyręczy kelnera w rozliczaniu rachunków przyspieszy digitalizację branży gastronomicznej?, https://marketingibiznes.pl/obsluga-klienta/restbill-innowacyjna-aplikacja-ktora-wyreczy-kelnera-w-rozliczaniu-rachunkow/ [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Poradnik Przedsiębiorcy, Obowiązkowe płatności bezgotówkowe i terminale płatnicze połączone z kasą online, https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-obowiazkowe-platnosci-bezgotowkowe [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa money.pl, Digitalizacja płatności wkracza na nowy poziom. Za kolację w restauracji zapłacimy smartfonem bez czekania na rachunek, https://www.money.pl/gospodarka/digitalizacja-platnosci-wkracza-na-nowy-poziom-za-kolacje-w-restauracji-zaplacimy-smartfonem-bez-czekania-na-rachunek-6704047223217056a.html [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa gov.pl Serwis informacyjno-usługowy dla przedsiębiorcy, Wystawianie paragonów - o czym powinieneś wiedzieć, https://www.biznes.gov.pl/pl/portal/00266 [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Blog PosBistroblog, Opłaty za rezerwacje i napiwki doliczane do rachunków - czy to legalne?, https://posbistro.com/blog/pl/oplaty-rezerwacje-doliczanie-napiwkow-rachunkow-restauracji-legalne/ [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa FoodSoft, Oprogramowanie dla barów Fast Food, https://www.foodsoft.pl/oprogramowanie/oprogramowanie-dla-barow-fast-food/ [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Poradnik Przedsiębiorcy, Opodatkowanie napiwków - na czym polega rozliczenie z ich tytułu, https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-opodatkowanie-napiwkow-na-czym-polega-rozliczenie-z-ich-tytulu [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa GastroWiedza.pl, Tabela Rozliczeń Kelnerów, https://gastrowiedza.pl/content/tabela-rozliczen-kelnerow [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa ESC S.A., Systemy dla gastronomii. Programy gastronomiczne i hotelowo-gastronomiczne, https://www.escsa.pl/systemy-dla-gastronomii [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa 1c1 dla gastronomii i hoteli, http://dla-gastronomii.pl [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Technik hotelarstwa, https://www.slideshare.net/Pusiu99/technikhotelarstwa-34104-z206u [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Sposoby rozliczenia kelnerskiego, http://pleskacz.pl/wp-content/uploads/n43.pdf [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Serwis Wiedzy Biznesowej w Zarządzaniu Gastronomią, https://gastrowiedza.pl/ [dostęp 24.09.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Szef Kuchni magazyn branży gastronomicznej, Granica kuchnia-kelner, czyli jak odpowiednio zaprojektować rozdzielnię kelnerską, https://www.szef-kuchni.com.pl/artyku%C5%82y/granica-kuchnia-kelner-czyli-jak-odpowiednio-zaprojektowac-rozdzielni%C4%99-kelnersk%C4%85 [dostęp 24.09.2021].