Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących
Słownik pojęć dla e‑materiału
E-materiały do kształcenia zawodowego
Dobór urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących
HGT.04. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne - Pracownik pomocniczy gastronomii 941203
Interaktywne materiały sprawdzające
11
Pokaż ćwiczenia:
11
1. Urządzenia do przygotowania napojów – test sprawdzający
1. Urządzenia do przygotowania napojów – test sprawdzający3D11dW0jqI
1
3Test jednokrotnego wyboru71195Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego testu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący urządzeń do przygotowywania napojów. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na część pytań. Wróć do materiału, który dotyczy zagadnień związanych z urządzeniami do przygotowywania napojów i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Spróbuj ponownie rozwiązać test, a na pewno się uda. Powodzenia!
Test
Test jednokrotnego wyboru
Rozwiąż test jednokrotnego wyboru, zaznaczając poprawną odpowiedź spośród podanych.
Liczba pytań:
7
Limit czasu:
11 min
Pozostało prób:
1/1
Twój ostatni wynik:
-
Test jednokrotnego wyboru
Pytanie
1/7
Pozostało czasu
0:00
Twój ostatni wynik
-
Do przygotowania soku pomarańczowego należy użyć
Do przygotowania caffè latte należy użyć
Do przygotowania kawy po turecku należy użyć
Blender elektryczny kielichowy służy do przygotowania
Samowar służy do przygotowania
Warnik służy do przygotowania
Ekspres ciśnieniowy kolbowy służy do przygotowania
Połącz w pary nazwę napoju z elementem zastawy stołowej, który służy do jego jednoporcjowego podawania.
Połącz w pary nazwę napoju z elementem zastawy stołowej, który służy do jego jednoporcjowego podawania.
3. Asortyment napojów zimnych i gorących
3. Asortyment napojów zimnych i gorących2D11dW0jqI
RrwdPcOOdby6v2
Rozwiąż krzyżówkę, wpisując w puste pola hasła, które są odpowiedziami na poniższe pytania. Litery z ciemnych pól utworzą rozwiązanie.
Rozwiąż krzyżówkę, wpisując w puste pola hasła, które są odpowiedziami na poniższe pytania. Litery z ciemnych pól utworzą rozwiązanie.
4. Sprzęt, urządzenia i zastawa do przygotowania i podawania napojów
4. Sprzęt, urządzenia i zastawa do przygotowania i podawania napojów1D11dW0jqI
1
1
Spośród podanych obok każdej ilustracji odpowiedzi, wybierz poprawną i wpisz w pole obok ilustracji.
R1PW2OrnWxc7E1
1. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - blender ręczny - blender elektryczny kielichowy - wyciskarka ręczna do cytrusów
1. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - blender ręczny - blender elektryczny kielichowy - wyciskarka ręczna do cytrusów
R11dLZs6H96xG1
2. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - sosjerka - samowar - warnik
2. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - sosjerka - samowar - warnik
R1UXOA5GfcPAK1
3. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - szklanka typu highball - szklanka do caffe latte - szklanka do Irish Coffee
3. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - szklanka typu highball - szklanka do caffe latte - szklanka do Irish Coffee
RX7pZBnGTXMEo1
4. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - łyżeczka do cukru - łyżeczka do herbaty - łyżeczka do kawy
4. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - łyżeczka do cukru - łyżeczka do herbaty - łyżeczka do kawy
RDnbvKt9Taplm1
5. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - dzbanek do kawy - dzbanek do herbaty - imbryk na esencję
5. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - dzbanek do kawy - dzbanek do herbaty - imbryk na esencję
R4StbIUP3BhpH1
Uzupełnij luki w zdaniach, wybierając poprawne wyrażenia spośród znajdujących się pod tekstem dotyczącym sprzętu, urządzeń i zastawy do przygotowania i podawania napojów.
Uzupełnij luki w zdaniach, wybierając poprawne wyrażenia spośród znajdujących się pod tekstem dotyczącym sprzętu, urządzeń i zastawy do przygotowania i podawania napojów.
5. Sposoby wykonania napojów
5. Sposoby wykonania napojów3D11dW0jqI
R1c7rOLtlV6gb3
Oceń prawdziwość podanych zdań. Zaznacz Prawda, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub Fałsz - jeśli jest fałszywe.
Oceń prawdziwość podanych zdań. Zaznacz Prawda, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub Fałsz - jeśli jest fałszywe.
1
Materiały powiązane
Materiały powiązane
D11dW0jqIR1CLe44eggLqm
Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie, Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących
Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie, Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.