SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich - Piekarz 751204 i Technik technologii żywności 314403
Urządzenia do sporządzania ciast
ATLAS INTERAKTYWNY
R1bryMj1L62EX1
Powiązane ćwiczenia
6. Urządzenia do sporządzania ciast - test podsumowujący
Test
6. Urządzenia do sporządzania ciast - test podsumowujący
3Test wielokrotnego wyboru203095Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego testu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący urządzeń do sporządzania ciast. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na część pytań. Wróć do materiału, który dotyczy zagadnień związanych z urządzeniami do sporządzania ciast i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Spróbuj ponownie rozwiązać test, a na pewno się uda. Powodzenia!
Test
Test wielokrotnego wyboru
Rozwiąż test wielokrotnego wyboru zaznaczając jedną, dwie lub trzy poprawne odpowiedzi spośród podanych.
Liczba pytań:
20
Limit czasu:
30 min
Pozostało prób:
1/1
Twój ostatni wynik:
-
Test wielokrotnego wyboru
Pytanie
1/20
Pozostało czasu
0:00
Twój ostatni wynik
-
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Urządzenia dozujące w piekarni służą do dozowania
System zbudowany z dozownika wody, zbiorników produkcyjnych, pomp dozujących, zbiorników pośrednich, armatury i aparatury kontrolnej, podestu i szafy sterowniczej to
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Urządzenie dozujące wodę pozwala na ścisłe określenie jej
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Pobór ściśle określonej ilości wody w odpowiedniej temperaturze ma wpływ na
Do przygotowania wody o pożądanej temperaturze służy
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Roztwór soli przygotowujemy poprzez dodanie
W piekarniach przemysłowych przygotowanie solanki na większą skalę przeprowadza się w
Pomiar stężenia solanki wykonuje się za pomocą
Zawiesina wodna drożdży to inaczej
Mleczko drożdżowe musi być magazynowane w stabilnej temperaturze
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Dozowniki do odmierzania odpowiedniej ilości mleczka drożdżowego, tzw. drożdżowniki, są wyposażone w
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Miesiarki to urządzenia wykorzystywane do miesienie ciasta, które dzielimy na działające w sposób
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Wyróżniamy m.in. miesiarki
Końcówka typu hak służy do sporządzania ciast
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Dzieża, jako część robocza miesiarki, może być
Do szybkiego opróżniania i czyszczenia wnętrza dzieży służy
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Wywrotnica do dzieży to urządzenie, które służy do
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Wywrotnice do dzież można podzielić na
W celu zapewnienia ciągłości produkcji pieczywa wykorzystuje się leje spustowe, zwane lejami
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Leje spustowe mogą być montowane do