Rp7PXaxasEIs8
Zdjęcie przedstawia osobę krojącą cebulę. Na pierwszym planie widoczna jest drewniana deska leżąca na ciemnoszarej‑grafitowej powierzchni obrazującej blat. Widoczna jest postać pokazana na wysokości od pasa do linii bioder, w białym ubraniu obrazującym fartuch z kieszenią na przodzie z dwoma niebieskimi, pionowymi liniami. Widoczne są dwie ręce – prawa dłoń obejmuje rękojeść noża o metalowym ostrzu, które dotyka jasnozielono‑białej półkuli obrazującej połówkę cebuli leżącej na desce. Dłoń lewej ręki, pokazanej do wysokości przedramienia, palcem wskazującym i środkowym przytrzymuje cebulę, palec serdeczny jest lekko zgięty, zaś palec mały jest lekko zgięty i uniesiony. W tle czarno‑grafitowa ściana.
E-materiały do kształcenia zawodowego

Podstawowe techniki krojenia warzyw i owoców

HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań - Kucharz 512001 oraz Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404

Konsultant merytoryczny: Katarzyna Durczyńska

E‑materiał przygotowany zgodnie ze stanem prawnym obowiązującym na dzień 12.10.2022 r.