Produkcja ciasta francuskiego
SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych - Cukiernik 751201, Technik technologii żywności 344403
Wyroby z ciasta francuskiego
GALERIA ZDJĘĆ
Wszystkie nagrania są tożsame z treścią galerii zdjęć.
Spis treści
Wyroby gotowe z ciasta francuskiego (ciastka nienadziewane i nieprzekładane oraz ciastka nadziewane)Wyroby gotowe z ciasta francuskiego (ciastka nienadziewane i nieprzekładane oraz ciastka nadziewane)
Wyroby gotowe z ciasta francuskiego z wadamiWyroby gotowe z ciasta francuskiego z wadami
1. Wyroby gotowe z ciasta francuskiego (ciastka nienadziewane i nieprzekładane oraz ciastka nadziewane)
Z ciasta francuskiego można produkować:
ciastka nienadziewane i nieprzekładane (np. języki, krawaty, poduszki);
ciastka nadziewane (np. koperty, rożki);
ciastka przekładane (np. napoleonki);
korpusowe ciastka francuskie (np. rurki);
herbatniki.















Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści
2. Wyroby gotowe z ciasta francuskiego z wadami
Do najczęściej spotykanych wad ciasta francuskiego można zaliczyć m.in. wyrób, gdy:
jest twardy, suchy i szklisty,
ma niedostateczne listkowanie,
rozlewa się podczas wypieku,
ma wewnątrz surowe ciasto,
jest spalony,
kurczy się.






