Zdjęcie przedstawia maszynkę do mielenia mięsa, fragmenty mięsa i mięso zmielone. Po lewej stronie widoczny jest fragment korpusu maszynki do mielenia mięsa z cylindrycznym wystającym elementem zakończonym pierścieniem, na końcu którego widać nitki zmielonego czerwonego mięsa. Poniżej widoczne jest zmielone mięso. Na prawo i od góry od niego poporcjowane fragmenty czerwonego mięsa, biała sól oraz kolorowy pieprz ziarnisty w czarnych miseczkach, dwie czerwone długie papryczki, ćwiartka i fragment czerwonej cebuli, gałązki rozmarynu. Całość leży na czarnej desce, powyżej której widoczny jest nóż z czarną rękojeścią i srebrnym ostrzem.
E-materiały do kształcenia zawodowego
Urządzenia do obróbki wstępnej surowców
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań - Kucharz 512001, Technik żywienia usług gastronomicznych 343404
Konsultant merytoryczny: Katarzyna Durczyńska
E‑materiał przygotowany zgodnie ze stanem prawnym obowiązującym na dzień 12.10.2022 r.

