Dobieranie surowców i ich ilości do produkcji ciasta drożdżowego
Słownik pojęć dla e‑materiału
E-materiały do kształcenia zawodowego
Produkcja ciasta i wyrobów z ciasta drożdżowego
SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych - Cukiernik 751201, Technik technologii żywności 344403
Interaktywne materiały sprawdzające
11
Pokaż ćwiczenia:
11
1. Produkcja ciasta drożdżowego - test sprawdzający
1. Produkcja ciasta drożdżowego - test sprawdzający3DJBuvmLZ5
1
3Test jednokrotnego wyboru101595Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego testu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący produkcji ciasta drożdżowego. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na część pytań. Wróć do materiału, który dotyczy zagadnień związanych z produkcją ciasta drożdżowego i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz wskazówki i klucze odpowiedzi. Spróbuj ponownie rozwiązać test, a na pewno się uda. Powodzenia!
Test
Test jednokrotnego wyboru
Rozwiąż test jednokrotnego wyboru, zaznaczając poprawną odpowiedź spośród podanych.
Liczba pytań:
10
Limit czasu:
15 min
Pozostało prób:
1/1
Twój ostatni wynik:
-
Test jednokrotnego wyboru
Pytanie
1/10
Pozostało czasu
0:00
Twój ostatni wynik
-
Do sporządzenia rozczynu na ciasto drożdżowe należy przygotować mleko, mąkę, cukier oraz
Rozczyn po sporządzeniu należy poddać
Mleko do sporządzenia rozczynu należy podgrzać do temperatury
Optymalne warunki w komorze rozrostowej podczas produkcji ciasta drożdżowego to
Rozpuszczoną margarynę do produkcji ciasta drożdżowego należy dodać
Surowcami nadającymi pulchności w cieście drożdżowym są
Urządzenie służące do połączenia składników na ciasto drożdżowe podstawowe to
Do sporządzenia ciasta drożdżowego w miesiarce stosujemy miesidło typu
Proces przebijania ciasta drożdżowego ma na celu
Za pomocą sita lub przesiewacza przesiewamy mąkę w celu jej