Kalkulacja cen potraw i napojów
PROGRAM ĆWICZENIOWY DO PROJEKTOWANIA
Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie – Kalkulacja cen potraw i napojów zawiera polecenie w formie pisemnej, jak również w formie audio. Dla wygody korzystania z programu ćwiczeniowego należy kliknąć ikonę trybu pełnoekranowego, znajdującą się w prawym górnym rogu ekranu.
Na dolnym pasku ekranu znajdują się ikony: Instrukcja programu ćwiczeniowego oraz Pobierz listę kroków, która umożliwia zapisanie postępów pracy i pobranie pliku na komputer. Po najechaniu myszką na ikonę pokazują się podpowiedzi dotyczące funkcjonalności danej ikony.
W dolnym pasku ekranu znajdują się także ikony, które umożliwiają zapisanie całej swojej pracy – ikona „Zapisz efekty pracy”; wykonanie zrzutu ekranu – ikona „Zrzut ekranu”; oraz ponownego wykonania ćwiczenia – ikona „Spróbuj ponownie”. Po wykonaniu zadania, niezależnie od uzyskanego wyniku, pojawi się informacja zwrotna.
W przypadku korzystania wyłącznie z klawiatury należy użyć poniższych klawiszy:
Tab - poruszanie się do przodu po elementach
Shift + Tab - poruszanie się do tyłu po elementach
Spacja - podnoszenie i upuszczanie elementów
Escape - anulowanie przeciągania
Strzałki - przenoszenie elementów do sąsiadujących stref upuszczania
Obliczanie procentowe zysku zakładu gastronomicznego
Obliczanie procentowe zysku zakładu gastronomicznego1
Obliczanie ceny gastronomicznej netto i brutto
Obliczanie ceny gastronomicznej netto i brutto2
Obliczanie Food Cost (FC)
Obliczanie Food Cost (FC)2
Powiązane ćwiczenia
- 7. Cena gastronomiczna - test sprawdzającyTest7. Cena gastronomiczna - test sprawdzający
3Test jednokrotnego wyboru81295Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego testu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący ceny gastronomicznej. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na część pytań. Wróć do materiału, który dotyczy zagadnień związanych z ceną gastronomiczną i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Więcej informacji znajdziesz w materiale Program ćwiczeniowy do projektowania: Kalkulacja cen potraw i napojów
. Spróbuj ponownie odpowiedzieć na pytanie, a na pewno się uda. Powodzenia!TestTest jednokrotnego wyboru
Rozwiąż test jednokrotnego wyboru, zaznaczając poprawną odpowiedź spośród podanych.
Liczba pytań:8Limit czasu:12 minPozostało prób:1/1Twój ostatni wynik:-Test jednokrotnego wyboru
Pytanie 1/8Pozostało czasu 0:00Twój ostatni wynik -Program ćwiczeniowy do projektowania - Kalkulacja cen potraw i napojówDFmNYzXYcProgram ćwiczeniowy do projektowania - Kalkulacja cen potraw i napojów
- 8. Marża gastronomicznaZaznaczanie komórek tabeli8. Marża gastronomiczna
R17cbbu7geqm22 - 11. Poprawne kwoty marży - quizTest11. Poprawne kwoty marży - quiz
3Quiz5895Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego quizu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący poprawnych kwot marży. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na część pytań. Wróć do materiału, który dotyczy poprawnych kwot marży i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Więcej informacji znajdziesz w materiale Program ćwiczeniowy do projektowania: Kalkulacja cen potraw i napojów
. Spróbuj ponownie odpowiedzieć na pytanie, a na pewno się uda. Powodzenia!TestQuiz
Rozwiąż test wielokrotnego wyboru zaznaczając jedną, dwie lub trzy poprawne odpowiedzi spośród podanych.
Liczba pytań:5Limit czasu:8 minPozostało prób:1/1Twój ostatni wynik:-Quiz
Pytanie 1/5Pozostało czasu 0:00Twój ostatni wynik -Program ćwiczeniowy do projektowania Kalkulacja cen potraw i napojówDFmNYzXYcProgram ćwiczeniowy do projektowania Kalkulacja cen potraw i napojów