HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych - Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404
Łańcuch chłodniczy
PLANSZA INTERAKTYWNA
Zawartość nagrania audio jest tożsama z treścią znajdującą się poniżej nagrania.
RcFdzMwGgmbPV1
Plansza interaktywna, Łańcuch chłodniczy
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.
Powiązane ćwiczenia
2. Urządzenia
Połącz w pary tekst z ilustracjami
2. Urządzenia
1
R11qWCuFq8Q5n
Akademia Finansów i Biznesu Vistula
Akademia Finansów i Biznesu Vistula
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.
1
R1TyFNpOtj1f91
Połącz w pary wyrażenia z ich definicjami. Witryna chłodnicza Możliwe odpowiedzi: 1. Pojemnik wykonany z materiału utrzymującego wymaganą temperaturę, i służący do transportowania gotowych posiłków. Może być wyposażony w pokrywę lub drzwiczki zabezpieczane trwałymi klamrami nylonowymi., 2. Przeszklone urządzenie przeznaczone są do przechowywania i eleganckiej ekspozycji potraw oraz produktów spożywczych., 3. Urządzenie, które mierzy, czy odczyn badanej substancji jest kwaśny, zasadowy czy obojętny., 4. Pojemnik służący do transportu żywności, ze stali nierdzewnej, w którym przewożone są gorące lub zimne potrawy o konsystencji stałej lub płynnej. Termoport gastronomiczny Możliwe odpowiedzi: 1. Pojemnik wykonany z materiału utrzymującego wymaganą temperaturę, i służący do transportowania gotowych posiłków. Może być wyposażony w pokrywę lub drzwiczki zabezpieczane trwałymi klamrami nylonowymi., 2. Przeszklone urządzenie przeznaczone są do przechowywania i eleganckiej ekspozycji potraw oraz produktów spożywczych., 3. Urządzenie, które mierzy, czy odczyn badanej substancji jest kwaśny, zasadowy czy obojętny., 4. Pojemnik służący do transportu żywności, ze stali nierdzewnej, w którym przewożone są gorące lub zimne potrawy o konsystencji stałej lub płynnej. Pojemnik termoizolacyjny Możliwe odpowiedzi: 1. Pojemnik wykonany z materiału utrzymującego wymaganą temperaturę, i służący do transportowania gotowych posiłków. Może być wyposażony w pokrywę lub drzwiczki zabezpieczane trwałymi klamrami nylonowymi., 2. Przeszklone urządzenie przeznaczone są do przechowywania i eleganckiej ekspozycji potraw oraz produktów spożywczych., 3. Urządzenie, które mierzy, czy odczyn badanej substancji jest kwaśny, zasadowy czy obojętny., 4. Pojemnik służący do transportu żywności, ze stali nierdzewnej, w którym przewożone są gorące lub zimne potrawy o konsystencji stałej lub płynnej. pH-metr Możliwe odpowiedzi: 1. Pojemnik wykonany z materiału utrzymującego wymaganą temperaturę, i służący do transportowania gotowych posiłków. Może być wyposażony w pokrywę lub drzwiczki zabezpieczane trwałymi klamrami nylonowymi., 2. Przeszklone urządzenie przeznaczone są do przechowywania i eleganckiej ekspozycji potraw oraz produktów spożywczych., 3. Urządzenie, które mierzy, czy odczyn badanej substancji jest kwaśny, zasadowy czy obojętny., 4. Pojemnik służący do transportu żywności, ze stali nierdzewnej, w którym przewożone są gorące lub zimne potrawy o konsystencji stałej lub płynnej.
Połącz w pary wyrażenia z ich definicjami. Witryna chłodnicza Możliwe odpowiedzi: 1. Pojemnik wykonany z materiału utrzymującego wymaganą temperaturę, i służący do transportowania gotowych posiłków. Może być wyposażony w pokrywę lub drzwiczki zabezpieczane trwałymi klamrami nylonowymi., 2. Przeszklone urządzenie przeznaczone są do przechowywania i eleganckiej ekspozycji potraw oraz produktów spożywczych., 3. Urządzenie, które mierzy, czy odczyn badanej substancji jest kwaśny, zasadowy czy obojętny., 4. Pojemnik służący do transportu żywności, ze stali nierdzewnej, w którym przewożone są gorące lub zimne potrawy o konsystencji stałej lub płynnej. Termoport gastronomiczny Możliwe odpowiedzi: 1. Pojemnik wykonany z materiału utrzymującego wymaganą temperaturę, i służący do transportowania gotowych posiłków. Może być wyposażony w pokrywę lub drzwiczki zabezpieczane trwałymi klamrami nylonowymi., 2. Przeszklone urządzenie przeznaczone są do przechowywania i eleganckiej ekspozycji potraw oraz produktów spożywczych., 3. Urządzenie, które mierzy, czy odczyn badanej substancji jest kwaśny, zasadowy czy obojętny., 4. Pojemnik służący do transportu żywności, ze stali nierdzewnej, w którym przewożone są gorące lub zimne potrawy o konsystencji stałej lub płynnej. Pojemnik termoizolacyjny Możliwe odpowiedzi: 1. Pojemnik wykonany z materiału utrzymującego wymaganą temperaturę, i służący do transportowania gotowych posiłków. Może być wyposażony w pokrywę lub drzwiczki zabezpieczane trwałymi klamrami nylonowymi., 2. Przeszklone urządzenie przeznaczone są do przechowywania i eleganckiej ekspozycji potraw oraz produktów spożywczych., 3. Urządzenie, które mierzy, czy odczyn badanej substancji jest kwaśny, zasadowy czy obojętny., 4. Pojemnik służący do transportu żywności, ze stali nierdzewnej, w którym przewożone są gorące lub zimne potrawy o konsystencji stałej lub płynnej. pH-metr Możliwe odpowiedzi: 1. Pojemnik wykonany z materiału utrzymującego wymaganą temperaturę, i służący do transportowania gotowych posiłków. Może być wyposażony w pokrywę lub drzwiczki zabezpieczane trwałymi klamrami nylonowymi., 2. Przeszklone urządzenie przeznaczone są do przechowywania i eleganckiej ekspozycji potraw oraz produktów spożywczych., 3. Urządzenie, które mierzy, czy odczyn badanej substancji jest kwaśny, zasadowy czy obojętny., 4. Pojemnik służący do transportu żywności, ze stali nierdzewnej, w którym przewożone są gorące lub zimne potrawy o konsystencji stałej lub płynnej.