W jaki sposób na organizm człowieka oddziałują różne substancje zawarte w produktach spożywczych?

Tekst: Anna Daniewicz

Opracowanie i multimedia: GroMar sp. z o. o.

Bibliografia:

  • Źródło: R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod, To jest chemia, Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych, Zakres podstawowy, Wydawnictwo Nowa Era, Warszawa 2016.
  • Źródło: B. A. Dąbrowska, Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej i co dalej, Wydawnictwo WAM, Kraków 2018.
  • Źródło: A. A. Pilarska, K. Pilarski, Dodatki do żywności, ABC Prawidłowego Żywienia 2019.
  • Źródło: B. Statham, E 13 Tabele dodatków i składników chemicznych, Wydawnictwo RM, Warszawa 2014.
  • Źródło: https://bakoma.pl/produkt/jogurt-naturalny-gesty/#wartosci-odzywcze.
  • Źródło: http://oswiata.sanepid.olsztyn.pl/wp-content/uploads/2010/10/kr%C3%B3tko-o-GDA.pdf.
Aplikacje dostępne w
Pobierz aplikację ZPE - Zintegrowana Platforma Edukacyjna na androida