Przebieg nakrywania stołu zasiadanego do uroczystego menu
Interaktywne materiały sprawdzające
Dobór zastawy stołowej do określonych potraw i serwisu
PROGRAM ĆWICZENIOWY DO PROJEKTOWANIA PRZEZ DOBIERANIE
Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie – Dobór zastawy stołowej do określonych potraw i serwisu zawiera polecenie w formie pisemnej, jak również w formie audio. Dla wygody korzystania z programu ćwiczeniowego należy kliknąć ikonę trybu pełnoekranowego, znajdującą się w prawym górnym rogu ekranu.
Na dolnym pasku ekranu znajdują się ikony: Instrukcja programu ćwiczeniowego oraz Pobierz listę kroków, która umożliwia zapisanie postępów pracy i pobranie pliku na komputer. Po najechaniu myszką na ikonę pokazują się podpowiedzi dotyczące funkcjonalności danej ikony.
W dolnym pasku ekranu znajdują się także ikony, które umożliwiają zapisanie całej swojej pracy – ikona „Zapisz efekty pracy”; wykonanie zrzutu ekranu – ikona „Zrzut ekranu”; oraz ponownego wykonania ćwiczenia – ikona „Spróbuj ponownie”. Po wykonaniu zadania, niezależnie od uzyskanego wyniku, pojawi się informacja zwrotna.
W dolnym pasku ekranu znajduje się ikona „Baza wiedzy”, która umożliwia zapoznanie się materiałami dotyczącymi doboru zastawy stołowej do określonych potraw i serwisu.
W przypadku korzystania wyłącznie z klawiatury należy użyć poniższych klawiszy:
Tab - poruszanie się do przodu po elementach
Shift + Tab - poruszanie się do tyłu po elementach
Spacja - podnoszenie i upuszczanie elementów
Escape - anulowanie przeciągania
Strzałki - przenoszenie elementów do sąsiadujących stref upuszczania
Dobór zastawy stołowej do konsumpcji
Dobór zastawy stołowej do konsumpcji1
Obliczanie liczebności zastawy stołowej i sprzętu niezbędnych do obsługi określonej liczby gości
Obliczanie liczebności zastawy stołowej i sprzętu niezbędnych do obsługi określonej liczby gości1
Dobór zastawy stołowej do serwowania
Dobór zastawy stołowej do serwowania2
Dobór potrawy, elementu zastawy i metody serwisowej
Dobór potrawy, elementu zastawy i metody serwisowej3
Powiązane ćwiczenia
- 7. Elementy zastawy stołowej ceramicznej, szklanej i metalowejUzupełnij podpisy na ilustracji
Uzupełnij podpisy na ilustracji
Uzupełnij podpisy na ilustracji
Uzupełnij podpisy na ilustracji7. Elementy zastawy stołowej ceramicznej, szklanej i metalowejRMCnalscYPgBq R1Ys2Ru8W0a0L R1Vurf8D6zwei R1ARpXXeZtkFA R1QoMmtnimkqC - 8. Elementy zastawy stołowej i ich dobór do potraw, napojów i dodatkówPołącz w pary8. Elementy zastawy stołowej i ich dobór do potraw, napojów i dodatków
R1FSux5fFPD0F1 - 9. Dobór zastawy stołowej do określonych potraw - quizTest9. Dobór zastawy stołowej do określonych potraw - quiz
2Quiz6995Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego quizu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący doboru zastawy stołowej do określonych potraw. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na część pytań. Wróć do materiału, który dotyczy doboru zastawy stołowej do określonych potraw i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Spróbuj ponownie rozwiązać test, a na pewno się uda. Powodzenia! TestQuiz
Sprawdź swoją wiedzę rozwiązując przygotowany quiz.
Liczba pytań:6Limit czasu:9 minPozostało prób:1/1Twój ostatni wynik:-Quiz
Pytanie 1/6Pozostało czasu 0:00Twój ostatni wynik -Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie - Dobór zastawy stołowej do określonych potraw i serwisuDT1lZKeoPProgram ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie - Dobór zastawy stołowej do określonych potraw i serwisu
R109b7q2kOmuy2 R1cyHgLVJh7iJ2 RmBlRImup4R7R2 R15OlSP7DLk8Y2 R63fJPYUeH9712 RJmnRUTr77eA4