Obsługa kelnerska podczas przyjęć okolicznościowych
HGT.11. Organizacja usług gastronomicznych - Technik usług kelnerskich 513102
Interaktywne materiały sprawdzające
Test wielokrotnego wyboru
Rozwiąż test wielokrotnego wyboru zaznaczając jedną, dwie lub trzy poprawne odpowiedzi spośród podanych.
Test wielokrotnego wyboru
Do zadań zawodowych kelnera związanych z obsługą gości podczas przyjęć i innych usług gastronomicznych zaliczamy
Do podstawowych elementów stroju kelnera należą m.in.
Kelner, stojąc z prawej strony gościa, wykonuje m.in. następujące czynności obsługowe
Serwis niemiecki jest inaczej nazywany serwisem
Na stołach bufetowych talerze w stosach i sztućce układamy
Serwis francuski dzielimy na serwis
Planując obsługę na przyjęciach, należy zwrócić uwagę na kilka kwestii, czyli po pierwsze na metody obsługi gości oraz zaplanować
Sekwencje filmowe - Metody i zasady obsługi przyjęć okolicznościowychDUFsJiC5QSekwencje filmowe - Metody i zasady obsługi przyjęć okolicznościowych
Test jednokrotnego wyboru
Rozwiąż test jednokrotnego wyboru, zaznaczając poprawną odpowiedź spośród podanych.
Test jednokrotnego wyboru
Sekwencje filmowe - Metody i zasady obsługi przyjęć okolicznościowychDUFsJiC5QSekwencje filmowe - Metody i zasady obsługi przyjęć okolicznościowych
Bulionówka
Sosjerka
Cukiernica
Dzbanuszek do mleka
Bulionówka
Sosjerka
Cukiernica
Dzbanuszek do mleka
Półmisek porcelanowy płaski
Półmisek porcelanowy głęboki
Talerz płaski, średnica 19 i 21 cm
Bulionówka
Półmisek porcelanowy płaski
Półmisek porcelanowy głęboki
Talerz płaski, średnica 19 i 21 cm
Bulionówka
Łyżka serwisowa
Łopatka do ciasta
Szczypce do ciasta
Strug do sera twardego
Łyżka serwisowa
Łopatka do ciasta
Szczypce do ciasta
Strug do sera twardego
Kieliszek koktajlowy
Kieliszek do szampana
Kieliszek do wody
Kieliszek do czerwonego wina
Kieliszek koktajlowy
Kieliszek do szampana
Kieliszek do wody
Kieliszek do czerwonego wina
Quiz
Sprawdź swoją wiedzę rozwiązując przygotowany quiz.
Quiz
Do zastawy szklanej zaliczamy
Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie - Dobór zastawy stołowej do określonych potraw i serwisuDT1lZKeoPProgram ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie - Dobór zastawy stołowej do określonych potraw i serwisu
Do zastawy szklanej zaliczamy
Obejrzyj fragment filmu i spośród podanych odpowiedzi, zaznacz te elementy aranżacji stołu na przyjęcie zasiadane, które zostały zaprezentowane w nagraniu.

Film dostępny pod adresem /preview/resource/Rmx4VT7KqU4Yr
Film nawiązujący do treści materiału
Do elementów dekoracji stołu na przyjęcie zasiadane należą:
Metody i zasady obsługi przyjęć okolicznościowych

Metody i zasady obsługi przyjęć okolicznościowych
Fotografie udekorowanych sal i nakrytych stołów bankietowych

Fotografie udekorowanych sal i nakrytych stołów bankietowych
Przebieg nakrywania stołu zasiadanego do uroczystego menu

Przebieg nakrywania stołu zasiadanego do uroczystego menu
Dobór zastawy stołowej do określonych potraw i serwisu

Dobór zastawy stołowej do określonych potraw i serwisu