Dobieranie surowców i ich ilości do produkcji ciasta francuskiego
Słownik pojęć dla e‑materiału
E-materiały do kształcenia zawodowego
Produkcja ciasta francuskiego
SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych - Cukiernik 751201, Technik technologii żywności 344403
Interaktywne materiały sprawdzające
11
Pokaż ćwiczenia:
11
1. Sporządzenia ciasta francuskiego - test sprawdzający
1. Sporządzenia ciasta francuskiego - test sprawdzający3DZIN0qmB3
1
3Test jednokrotnego wyboru91495Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego testu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący sporządzenia ciasta francuskiego. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na część pytań. Wróć do materiału, który dotyczy zagadnień związanych ze sporządzeniem ciasta francuskiego i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Spróbuj ponownie rozwiązać test, a na pewno się uda. Powodzenia!
Test
Test jednokrotnego wyboru
Rozwiąż test jednokrotnego wyboru, zaznaczając poprawną odpowiedź spośród podanych.
Liczba pytań:
9
Limit czasu:
14 min
Pozostało prób:
1/1
Twój ostatni wynik:
-
Test jednokrotnego wyboru
Pytanie
1/9
Pozostało czasu
0:00
Twój ostatni wynik
-
Do sporządzenia ciasta francuskiego należy przygotować mąkę
Ocet do produkcji gruntu do ciasta francuskiego dodaje się w celu
Ciasto podstawowe do ciasta francuskiego po zarobieniu należy odstawić
Do sporządzenia ciasta francuskiego należy użyć
Proces leżakowania ciasta francuskiego powoduje
Czynność wałkowania i chłodzenia przy produkcji ciasta francuskiego należy powtarzać
Urządzenie służące do połączenia składników na ciasto francuskie podstawowe to
Do sporządzenia ciasta francuskiego podstawowego w miesiarce stosujemy miesidło typu