Zdjęcie przedstawiające kobiece ręce wyrabiające ciasto na stolnicy. Na zdjęciu widoczny jest również wałek, trzepaczka, mleko w dzbanku oraz pięć jajek w wytłaczance.
E-materiały do kształcenia zawodowego
Produkcja ciasta francuskiego
SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych - Cukiernik 751201, Technik technologii żywności 344403
Konsultant merytoryczny: Małgorzata Miedzińska
E‑materiał przygotowany zgodnie ze stanem prawnym obowiązującym na dzień 28.03.2023 r.
Sporządzanie ciasta francuskiegoFilm instruktażowy (tutorial)
Wyroby z ciasta francuskiegoGaleria zdjęć
Dobieranie surowców i ich ilości do produkcji ciasta francuskiegoProgram ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie
- Interaktywne materiały sprawdzające
- Słownik pojęć dla e-materiału
- Przewodnik dla nauczyciela
- Przewodnik dla uczącego się
- Netografia i bibliografia
- Instrukcja użytkowania