Rodzaje i charakterystyka usług gastronomicznych

Kategorie
branża hotelarsko-gastronomiczno-turystyczna
Kształcenie zawodowe

Katarzyna Durczyńska

E‑ZASÓB Rodzaje i charakterystyka usług gastronomicznych dla kwalifikacji HGT.11.Organizacja usług gastronomicznych wyodrębnionej w zawodzie Technik usług kelnerskich 513102

Bibliografia

  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa LRS, Profesjonalna obsługa kelnerska - jakie są obowiązki kelnera?, https://www.lrspoland.pl/profesjonalna-obsluga-kelnerska-jakie-sa-obowiazki-kelnera/ [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Blog gastrro.pl blog gastronomiczny, Zarządzanie salą w rozwijającej się gastronomii, https://www.gastrro.pl/blog/zarzadzanie-sala-w-rozwijajacej-sie-gastronomii/ [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa 101. DLA GASTRONOMII I HOTELI, Kelnerski savoir vivre, https://dla-gastronomii.pl/porady/kelnerski-savoir-vivre [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Expondo. Inspiracje, Obowiązki kelnera i zasady kelnerskiego savoir vivre, https://www.expondo.pl/inspiracje/obowiazki-kelnera/ [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Wynajmijzmywarkę.pl, Obsługa klienta w restauracji krok po kroku, https://wynajmijzmywarke.pl/blog/obsluga-klienta-w-restauracji-krok-po-kroku/ [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Salerezerwacje.pl, Organizacja czasu wolnego w trakcie konferencji, https://salerezerwacje.pl/artykuly/organizacja-czasu-wolnego-w-trakcie-konferencji [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Savoir-vivre. Życie składa się ze szczegółów, Miejsce gospodarza przy stole, http://www.savoir-vivre.com.pl/?miejsca-gospodarzy-przy-stole,888 [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Savoir-vivre. Życie składa się ze szczegółów, Uroczyste przyjęcia wieczorne - materiał z 1937 r., www.savoir-vivre.com.pl/?uroczyste-przyjecia-wieczorne-%E2%80%93-material-z-1937-r.,472.
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastrona.pl. Portal Gastronomiczny, www.gastrona.pl [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Poradnik restauratora, www.poradnikrestauratora.com [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa czasopisma "Restauracja. Pismo biznesu gastronomicznego", www.e-restauracja.com [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Savoir-vivre. Życie składa się ze szczegółów, Sposoby serwowania potraw w restauracji, http://www.savoir-vivre.com.pl/?sposoby-serwowania-potraw-w-restauracji,313 [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Savoir-vivre. Życie składa się ze szczegółów, Uroczyste przyjęcia wieczorne - materiał z 1937 r., http://www.savoir-vivre.com.pl/?uroczyste-przyjecia-wieczorne-%E2%80%93-material-z-1937-r.,472 [dostęp 30.11.2021].
  • Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa z e-book, Moduł VII. Zastawa i bielizna stołowa, https://zsckrjablon.pl/wp-content/uploads/2020/04/25_7.1_PUG_tresc.pdf, Plik pdf o rozmiarze 968 KB w języku polskim. [dostęp 2022].